edukids
edukids
Sort by
Show result
 • Format: Soft Cover, Spot UV, Glitter dan fullcolour
 • Genre: Islamic Stories
 • Anugerah Buku Terbaik 2016 Terbitan Edukid Distributors Sdn Bhd.
 • Judul Terlaris.

 

This book will tell us the journey of the prophets and many iconic characters as written in the holy Quran. This book was compiled based on the Qoran and hadith.

 

 

 • Brand
  Darul Mughni Publication
 • Publisher
  Edukid Distributors Sdn Bhd
 • Warranty Type
  No Warranty
 • ISBN/ISSN
  9789670880341

#366KISAHRASULKUMUHAMMADSAW

Buku 366 Kisah Rasulku Muhammad SAW ini merupakan pilihan terbaik bagi mereka yang rindu untuk mendengar cerita-cerita menarik tentang junjungan mulia kita. Kisah di dalam buku ini memuatkan kehidupan Baginda SAW bermula sewaktu kelahiran Nabi SAW sehinggalah kewafatan Baginda. Apa yang menarik, kanak-kanak dapat mempelajari sahsiah dan peribadi Baginda. Malah, setiap cerita yang disampaikan mempunyai sumber rujukan yang sahih di samping pengajaran berharga yang dapat dijadikan iktibar dan pedoman dalam kehidupan seharian. Semoga setiap pembaca akan berasa dekat dengan Baginda dan mudah-mudahan kita semua memperolehi syafaat daripada Baginda kelak.


Bil muka surat: 192 m/s

Kaedah Berkesan Belajar Al-Quran & Asas Tajwid Siri 1-6 ini adalah untuk para pelajar mempelajari kaedah dan tatacara yang betul dan mudah untuk membaca al-Quran.  Menerangkan cara-cara membunyikan makhraj huruf iaitu tanwin, kasrah, fathah, dhommah, tanda sukun, tasydid (sabdu), hukum mad dan tanda-tanda wakaf. 
 

Buku ini mengandungi 6 siri Iqra’:

● Iqra’ 1: Pengenalan huruf-huruf Hijai’yyah, alif (ا) hingga ya (ي) dengan baris fathah ( َ )
● Iqra’ 2: Mengenali huruf-huruf Hijai’yyah yang bersambung, berbaris satu di atas serta perbezaan bacaan panjang dan pendek
● Iqra’ 3: Mengenali huruf-huruf Hijai’yyah bersambung yang berbaris fathah ( َ ), kasrah ( ِ ) dan dhommah ( ُ ) serta tanda sukun ( ْ )
● Iqra’ 4: Mengenali bacaan kalimah dan ayat yang mengandungi hukum qalqalah dan praktikal ayat mudah
● Iqra’ 5: Mengenali bacaan tasydid (sabdu), hamzah wasol, alif lam ta’rif, hukum nun sakinah, hukum mad, cara wakaf dan praktikal bacaan ayat
● Iqra’ 6: Pengenalan bacaan khas Rasm Uthmani, kaedah mudah mengenali hukum-hukum tajwid dan praktikal bacaan ayat-ayat al-Quran

Penulis: Ustaz Mohd Zanzuari Husain

Harga: RM 18.90
Bilangan Muka Surat: 196 m/s

100 KOMIK TELADAN BERPANDUKAN HADIS mengajak adik-adik mencontohi dan mengamalkan sunnah nabi junjungan mulia, Nabi Muhammad SAW. Semoga hidup adik-adik diberkati dan dirahmati Allah SWT.

Follow Alif, Alia and their friends as they carry out their exciting day-to-day activities by following the examples of our beloved Prophet Muhammad (peace be upon him). Learn excellent qualities of the Prophet and practice them in your daily life. This comic book is packed with colorful and interesting illustrations to make your reading more enjoyable and memorable! 
Price: RM29.90
Pages: 110 pages

Nak ajar Sunnah Rasulullah pada anak dengan cara santai dan menyeronokkan?*

Mari ikuti telatah dan gelagat Alia, Alif serta rakan-rakan mereka dalam menjalani aktiviti harian yang sangat menghiburkan!

Contohilah sikap dan peribadi mereka yang sentiasa mengingati nabi junjungan kita Nabi Muhammad SAW dengan mencontohi adab-adab Baginda.

101 KOMIK MARI MENGENAL SUNNAH RASULULLAH SAW

 

#12BUAHSIRICERITARASULULLAHSAW

Siri cerita Rasulullah s.a.w daripada sahih bukhari ini menghimpunkan cerita cerita daripada hadis Rasulullah s.a.w yang dikumpulkan oleh pengumpul hadis terkenal iaitu imam Bukhari. Setiap cerita yang disampaikan penuh dengan unsur nasihat,nilai murni yang berguna untuk adik adik dan juga berfokus bersukukata untuk memudahkan bacaan. 1 set mengandungi 12 tajuk siri cerita rasulullah s.a.w.

Bilangan Muka Surat : 16 m/s (setiap buku)
Publisher : darul mughni

 

#12CERITATERBAIKDARIPADAALQURAN

Menghimpunkan 12 buah kisah menarik yang dipilih daripada kitab suci al-quran. Padat dengan nilai pengajaran yang tinggi dan sesuai untuk diteladani oleh adik-adik. Cerita-cerita yang ringkas dan padat berseerta ilustrasi menarik akan membawa adik-adik ke zaman lampau dan zaman kegemilangan nabi. Bentuklah peribadi adik-adik melaui himpunan ceita terbaik ini.

Penulis: Saniyasnain Khan
Publisher : darul mughni
Bilangan muka surat: 248 m/s

BUKU CERITA JAWI SIRI SAHABAT HUTAN ini mempunyai 12 BUAH BUKU yang penuh dengan nasihat dan pengajaran.

 Keistimewaan buku ini adalah menggunakan perkataan-perkataan yang dicetak dalam DUA WARNA mengikut SUKU KATA

 Ini akan memudahkan bacaan anak-anak walalupun masih dalam proses belajar menyebut perkataan-perktaan jawi

 Isi dalam buku yang menampilkan illustrator yang sangat cantik dan berwarna memberi kesan keterujaan kepada anak-anak untuk membaca

 Setiap buku mengandungi 3 buah cerita pendek dan setiap cerita padat dengan isi dan pengajaran

 Setiap buku juga mengandungi 16 muka surat, sangat berbaloi untuk ibu ayah miliki 

HARGA SATU SET: RM 58

Jom kita sama-sama mendidik anak-anak kita celik jawi dengan membantu bacaan dan menambahkan pemahaman sekaligus memartabatkan tulisan jawi

Menghimpunkan juzuk 30 di dalam al-Quran. Kanak-kanak bukan sahaja dapat membaca dan menghafalnya malah dapat memahami makna serta pengajaran di sebalik penurunan setiap surah di dalamnya.

 

 • Cara Efektif Mempelajari Al-Quran
 • Pengenalan Asas Tajwid

             Bil.Muka Surat: iqra 1 = 23 m/s
                                iqra 2 = 31 m/s
                                iqra 3 = 28 m/s
                                iqra 4= 31 m/s
                                iqra 5= 40 m/s
                                iqra 6= 31 m/s

#JUZAMMALAFZHIYAH

NAK-ANAK Terjemahan kata demi kata, Asbabun Nuzul

Pengertian asbabun nuzul dari sudut bahasa adalah sebab-sebab turunnya ayat al-qutan kepada nabi.
Dari segi istilah, asbabun nuzul membawa maksud apa-apa peristiwa yang berlaku yang menyebabkan penurunan sesuatu ayat menerangkan tentang hukumnya pada masa berlakunya peristiwa itu atau sebagai menjawab pertanyaan yang diajukan kepada Rasullah SAW.
Lalu turunlah ayat bagi menjelaskan perkara tersebut. Buku ini khusus untuk membantu anak-anak memahami kata dasar dan seterusnya ayat yang lengkap. Disebabkan itulah, buku juz amma ini diterjemah kata demi kata untuk memudahkan anak-anak memahami ayat al-quran dan juga kandungan di dalamnya.

There are 12 story books in this series. this series teaches your child the most common word used in the English language. The entire series introduces more than 270 words. these words are the foundation for learning the English language effectively. 

How to use this book?
The 12 books in this level are written systematically. there are 6 books in level 1 and another 6 in level 2. Always start by introducing Level 1 (Book 1) to your child, followed by Level 2 (Book 1) and so on. this is because all the 12 books are inter-linked and must be introduced to your child book by book. 

Price: RM54.00
Pages: 24 Pages (each book)

KOMIK DOA DAN ADAB ANAK SOLEH

#PANTASMEMBACA
Audio suara layari www.edukidbooks.com

Siri ini mengandungi lapan pelajaran yang merupakan kaedah belajar membaca. Setiap pelajaran disusun mengikut tahap penguasaan kanak-kanak sekali gus mengurangkan bebanan kepada kanak-kanak untuk belajar, Pemecahan suku kata serta suku katanyanya yang berulang-ulang serta pembahagian tahap kesukaran mempercepatkan lagi kanak-kanak untuk belajar membaca.

Bilangan M/S: 210m/s