All Products
Sort by
Show result

✔️uniquely designed 64-packed flash cards will allow the young learner to grasp 1000 phonetic words within a short period of time. Other than being utilised as a “tongue-twister’,
✔️ flash cards allow child to study, pronounce and memorise the words on the cards easily.
✔️Learn to pronounce like a native speaker and have fun with the interactive, colourful content.
 

Bilangan Kad: 64 keping

#FLASHCARDKIDDIBIRD

Box Size: 26cm x 19.7cm x 3cm
Size card : 21.5cm x 15cm
Each Set : 32/36 keping kad imbasan

Terdiri daripada 32/36 kad imbas yang direka khusus untuk membantu mengembangkan minda kanak-kanak mengenal objek dan menyebut perkataan dengan cepat dan tepat.

Belajar menulis berulang kali sebab flashcard ini boleh tulis padam dgn marker anak anak mesti suka. Ibu Ayah pun happy, tak pening kepala nk beli byk2.

Bagus tau kad macam ni sebab kad tak mudah koyak, kertas keras dan kalis air, boleh juga tampal kat dinding, boleh belajar menulis huruf atas flashcard ni dengan guna marker yg diberi..

  • Setiap kad mempunyai 32 keping
  • Saiz: 18cm*12.7c
  • Semua kad bercetak depan dan belakang.
  • Kertas keras, boleh tulis dan padam atas kad.

PERCUMA whiteboard marker untuk setiap kotak flashcard.

RM17.00

Flip card wow adalah alat bantu mengajar terkini untuk anak-anak belajar bahasa melayu, bahasa inggeris dan juga mathematics hanya dalam 1 panel.

flip card wow ini untuk pastikananak-anak dapat belajar dengan seronok tanpa bosan dan dapat beraktiviti brsama flip card wow. ia nya akan menarik perhatian anak-anak untuk belajar membaca dan mengenal huruf.

  • 120 keping flash card wow
  • ketebalan kad 310gsm
  • saiz kad (L) 5.25 inci (T) 7.25 inci
  • kad jenis glossy depan dan belakang
  • boleh ditulis dan padam dengan whiteboard marker pen
  • FREE GIFT whiteboard marker pen bersama 3 buah buku aktiviti 123, ABC dan juga ALIF BA TA 

Features:
Material:PVC
Size:21*17cm
Package included:1pc

Graded Phonics Readers series use frequently met sounds and word patterns in the english language as a starting point to learn how to read successfully and confidently. It is a programme which teaches a young learners to read using the popular 3-step process:-
STEP 1: Recognise individual sounds
STEP 2: Combine the individual sounds with other letters
STEP 3:Recognise the whole word and its practical application in everyday life

PUBLISHER : SCHOLARS

Harga: RM27.90
Bilangan Muka Surat: 220 m/s

Children Educational Toys DIY Building Plastic Blocks Colorful House

#IBUAJARKUJAWI

Siri Ibu Ajarku Jawi disusun khas untuk kanak-kanak mempelajari asas kemahiran membaca jawi. Siri ini diolah dengan pendekatan binaan dari suku kata, perkataan, frasa dan akhirnya menjadi ayat. Ilustrasi yang menarik pasti menimbulkan minat kanak-kanak untuk mempelajari jawi melalui siri ini

Terbukti bahawa kanak-kanak yang dapat membaca awal sebelum bersekolah dan didedahkan dengan bahan-bahan bacaan yang baik, dapat menguasai ilmu dengan mudah dan terkehadapan dalam pembelajaran. 

Sistem Fonetik
Suku kata mudah
Bermakna dan berulang
Dua warna
Berima
Set ini mengandungi: 7 Buah Buku

Ust. Shopuan Anuar Hj Ahmad
Kod Produk: RN0008
ISBN: 983-2077-00-1
Penerbit: ZBAmedia
Kesesuaian Usia: 5+

 

  • Cara Efektif Mempelajari Al-Quran
  • Pengenalan Asas Tajwid

             Bil.Muka Surat: iqra 1 = 23 m/s
                                iqra 2 = 31 m/s
                                iqra 3 = 28 m/s
                                iqra 4= 31 m/s
                                iqra 5= 40 m/s
                                iqra 6= 31 m/s

Pengisian di dalam Islamic Audio Device
==================================

- Ayat Al-Quran yang sesuai untuk ibu mengandung, bayi di dalam kandungan, anak-anak kecil serta seisi keluarga
- Mengandungi melodi dodoi (lullaby) yang tenang untuk memudahkan bayi tidur lena. Bayi akan tahu waktu tidur sekiranya rutin lullaby dipraktik sebelum tidur.
- Mengandungi melodi Mozzart untuk perkembangan otak anak, memberi kecerdasan IQ dan meningkatkan fungsi otak.
- Zikir dan selawat ciptaan MommyHana. Irama yang mudah diikuti untuk melatih anak kecil berselawat dan zikir setiap hari.
- White noise khas utuk membantu bayi yang baru lahir dengna memberi ketenangan dan keselesaan persekitaran yang baharu.

Kelebihan Islamic Audio Device
==========================

- Direka KHAS menggunakan alunan yang sesuai untuk menenangkan bayi dalam kandungan , anak-anak dan seisi keluarga
- Terapi minda yang sangat sesuai untuk beristirehat
- Alunan yang merdu untuk mendapatkan tidur yang sempurna
- Audio yang mudah dilaras
- Boleh di bawa ke mana-mana kerana saiznya yang comel
- Mempunyai dua pilihan, boleh terus dipasang ke plag atau menggunakan bateri cas semula
- Tiada radiasi seperti handphone dimana bahaya untuk diletakkan pada kandungan, bayi, anak atau ibubapa
- Mempunya USB port yang boleh digunakan untuk mengecas handphone dan sebagainya
- Menggunakan speaker yang berkualiti tinggi serta bateri rechargeabe yang tahan lama
- Tidak perlu mencari soket elektrik untuk dimainkan
- Boleh di letakkan di kerusi bayi atau stroller ketika keluar dari rumah

Senarai Isi Kandungan
=============

-Lagu2 OmarHana
- White Noise
- Ocean Wave
- Lullaby
- Mozart
- Surah Al Fatihah
- Ayat Kursi
- Surah Al Kahfi (1-10)
- Surah Al Kahfi (101-110)
- Surah Yaseen
- Surah Al-Waqiah
- Surah Al-Mulk
- Surah Al-Insyirah
- Surah Al-Qadr
- Surah Al-Kafirun
- Surah Al-Ikhlas
- Surah Al-Falaq
- Surah An-Nas
- Oh Anakkku Sayang
- Zikir Hasbunallah
- Selawat ke Atas Nabi
- Zikir Syahadah
- Zikir Ya Dzal Jalal
- Tasbih, Tahmid, Takbir

BUKU JOM BACA

Details produk :

  • 154m/s halaman bercetak berwarna.
  • Bacaan sahaja. (Boleh ajar guna *kaedah mengeja atau kaedah fonik* )
  • Mengikut silibus dan format pemulihan terkini 2019 *Kemahiran 1 hingga Kemahiran 32*
    Sesuai seawal 4 tahun sekiranya sudah kenal *A B C*
  • Boleh digunakan kepada murid tahun 1 hingga 6 sekiranya masih belum pandai membaca.
  • Buku ini dapat membantu murid pra sekolah sebagai persediaan ke tahun 1 bagi melancarkan bacaan.

Harga :RM45

BUKU JOM TULIS

Details Produk :

  • 206m/s halaman bercetak berwarna dan hitam putih.
  • Latihan menulis- sahaja.
  • Mengikut silibus dan format pemulihan 2019. *Kemahiran 1 hingga Kemahiran 32*
  • Sesuai seawal 4 tahun sekiranya sudah kenal *A B C*
  • Boleh digunakan kepada murid tahun 1 hingga 6 sekiranya masih belum pandai menulis dengan lancar.
  • Buku ini dapat membantu murid pra sekolah sebagai persediaan ke tahun 1 bagi meningkat kemahiran menulis kosa kata dan bina ayat.

Harga RM35

#JUZAMMALAFZHIYAH

NAK-ANAK Terjemahan kata demi kata, Asbabun Nuzul

Pengertian asbabun nuzul dari sudut bahasa adalah sebab-sebab turunnya ayat al-qutan kepada nabi.
Dari segi istilah, asbabun nuzul membawa maksud apa-apa peristiwa yang berlaku yang menyebabkan penurunan sesuatu ayat menerangkan tentang hukumnya pada masa berlakunya peristiwa itu atau sebagai menjawab pertanyaan yang diajukan kepada Rasullah SAW.
Lalu turunlah ayat bagi menjelaskan perkara tersebut. Buku ini khusus untuk membantu anak-anak memahami kata dasar dan seterusnya ayat yang lengkap. Disebabkan itulah, buku juz amma ini diterjemah kata demi kata untuk memudahkan anak-anak memahami ayat al-quran dan juga kandungan di dalamnya.

Kad Imbas ini direka khusus untuk membantu mengembangkan minda kanak-kanak dalam mengenal dan menyebut perkataan dengan cepat, tepat dan lancar. Kad Imbas ini juga memenuhi keperluan ibu bapa yang prihatin dan inginkan anak-anak lebih cepat belajar dengan cara yang mudah dan menyeronokkan. 

Harga jual: RM13.00
Berat : 0.33 kg

Kad Imbas Bijak Suku Kata terdiri daripada 32 Kad Imbas yang direka khusus untuk membantu mengembangkan minda kanak-kanak mengenal objek dan menyebut perkataan tersebut. Semoga penerbitan kad imbas ini dapat menjadi panduan utama dalam mendidik kanak-kanak kearah kecemerlangan pendidikan. 

Jumlah Kad: 32 Keping
Harga jual: RM13.00
Berat : 0.33 kg